LABNEH
Hozzávalók:
500g görög joghurt
1 csapott teáskanál só
Darált szárított oregánó
Szárított bazsalikom apróra vágva
Chilli olaj
Elkészítés:
Keverjük össze a joghurtot sóval és egy kis oreganoval.
Tegyünk egy tálra szitát, rá pedig gézt. Öntsük rá a joghurtot.
Fogjuk össze a géz végeit és csinálunk kis csomagocskákat, amiket egy napra a hűtőbe teszünk.
Másnap húzzuk le róla a gézt és tegyük tálba. Töltsünk szűrt chili olajat rá, és tálaljuk pirítóssal.
Tehetjük üvegbe is, ekkor a fűszereket előre keverjük össze, ami borítani fogja a golyókat, hempergessük bele és hagyjuk úgy egy napig a hűtőben.
Majd tegyük üvegbe, és extra szűz olivaolajjal öntsük fel, de fokozatosan és lassan, hogy a golyókon rajt maradjon a fűszer.
(http://bocadosdulcesysalados.blogspot.hu/2013/09/labneh.html)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése