2014. március 1., szombat

LABNEH - spanyol fűszeres sajtgolyócskák olivában


LABNEH

Hozzávalók:

     500g görög joghurt
     1 csapott teáskanál
     Darált szárított oregánó
     Szárított bazsalikom apróra vágva
     Chilli olaj


Elkészítés:

Keverjük össze a joghurtot sóval és egy kis oreganoval.

Tegyünk egy tálra szitát, rá pedig gézt. Öntsük rá a joghurtot. 

 Fogjuk össze a géz végeit és csinálunk kis csomagocskákat, amiket egy napra a hűtőbe teszünk.
Másnap húzzuk le róla a gézt és tegyük tálba. Töltsünk szűrt chili olajat rá, és tálaljuk pirítóssal.





Tehetjük üvegbe is, ekkor a fűszereket előre keverjük össze, ami borítani fogja a golyókat, hempergessük bele és hagyjuk úgy egy napig a hűtőben.

Majd tegyük üvegbe, és extra szűz olivaolajjal öntsük fel, de fokozatosan és lassan, hogy a golyókon rajt maradjon a fűszer.


(http://bocadosdulcesysalados.blogspot.hu/2013/09/labneh.html)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése