2013. június 11., kedd

Szúnyogriasztók

A recepteket a Feminából másoltam ki:

1. Eukaliptuszos biztonság


- 5 csepp citromfű-illóolaj.
- 10 csepp levendula-illóolaj.
- 2 csepp eukaliptusz-illóolaj.
- 30 milliliter szójababolaj.
Nem kell mást tenned, mint egy kis tálban összevegyíteni a hozzávalókat és itatós papírt mártani a keverékbe. Az ablakba és a ventillátor elé is akaszthatod a szúnyogirtó papírost. A szójababolajat más olajjal is helyettesítheted, csak arra figyelj, hogy ne legyen kellemetlen az illata. Könnyen testre szórható permet is lehet a keverékből, ha a szójababolajat elhagyod, és egy deciliter vízben kevered el az adalékokat.

2. Mandulás oltalom


- 15 milliliter mandulaolaj.
- 15 milliliter aloe vera gél.
- 25 csepp citronella-illóolaj.
Miután összekeverted a kétféle olajat és a gélt, az elkészült riasztószert egy kisebb méretű befőttesüvegben vagy tégelyben tárold. Így magaddal is viheted, és bármikor használhatod a sűrű elegyet, amiből csak egy keveset érdemes a bőrödre kenni. Az ujjbegyeddel kenj pár cseppet a füled mögé és a csuklódra a megfelelő hatásért. Amennyiben kedvenc testápolód nem túl erős illatú, azzal is összekeverheted, és használhatod vele együtt.

3. Citromos bástya


- 2 deciliter alkohol.
- 10 csepp citrom-illóolaj.
- 10 csepp rozmaring-illóolaj.
- 5 csepp levendula-illóolaj.
Ehhez a riasztóhoz nagy tisztaságú orvosi alkoholra van szükséged, melyben tökéletesen elkeverheted az illóolajokat. Úgy tudod a leghatásosabban felvinni a testedre, ha egy spray-be töltöd, és egyszerűen magadra spricceled. Könnyen segíthetsz azon, ha túl töménynek éreznéd az illatot, csak egy kis vizet kell adnod a keverékhez, illetve gyakrabban fújkálnod.

4. Vodkás védelem


- 1 deciliter vodka.
- 5 csepp gyöngymenta-illóolaj.
- 10 csepp borsmenta-illóolaj.
- 15 csepp citrom-illóolaj.


A vodka helyett használhatsz orvosi alkoholt is, de bármilyen szesz megteszi, aminek magas az alkoholtartalma. Miután összekeverted a hozzávalókat, egy igazán hűsítő illatot fogsz kapni, melynek belélegzése frissítően hat a szervezetedre. Ezt a szúnyogriasztó elegyet a ruhádra is spriccelheted, nem roncsolja a szövetet, akár a függönyt is befújhatod, hogy az ablakod közelébe se merészkedjenek a kis vérszívók.

(Forrás: Femina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése