2013. október 15., kedd

Zöldparadicsom

Ami nem érett be, az sem veszett kárba.
Sok került a tursijába, mely a "mindent bele dobálós" kategóriába tartozik.

Lett belőle citrommal eltett is, ami majd rántani való:
A zöldparadicsom fél centis szeletekben,
egy csipet só és egy kanál citromlé a tetején, majd forralt vízzel felöntve.
Panírozva fogom elkészíteni.
A recept Zsókától van, köszi érte!
http://clinterapi.blogspot.com/2012/11/sutni-valo-zold-paradicsom.html




És készült egy kicsi chutney is, próbaképp.
Nagyon jól nézett ki, aztán már nem annyira.
Az íze viszont fenséges.
Ez a recept is Zsókától van, 
http://clinterapi.blogspot.com/2012/10/zoldparadicsom-chutney.html
Én sima kristálycukrot használtam, saját készítésű almaecetet, 
és tettem hozzá egy kis indonéz bambusz-port.


Egy kis kísérletezés és megszületett a pesto is.
Féltem tőle, volt egy íz, amit elképzeltem, és bár ez nem olyan, mégis nagy sikere lett.
A recept nagyjából egyszerű, zöldparit felkockáztam, besóztam, szűrőbe tettem és hagytam egy lecsöpögni.
A lét leöntöttem, a parit feltettem főni jénaiban a mikroba.
20 perc múlva átöntöttem egy fazékbe, hozzáadtam kakukkfüvet, bazsalikomot, rozmaringot, és 3 ek. cukrot.
Így rottyantottam kicsi, majd botmixer.
Üvegekbe töltöttem, és oliva olajat öntöttem a tetejére.
Takarók közé tettem.

A recept innen: 
http://mackokonyha.blogspot.com/2011/08/legjobb-dolog-ami-egy-zoldparadicsommal.html




1 megjegyzés: