2014. április 2., szerda

Ibolya

Forrás: http://ritmusakonyhaban.blog.hu/2013/04/18/illatos_ibolyaszorp

Ibolyaszörp:



Hozzávalók:

- 1 csésze ibolyavirág
- kb. 3-4 csésze víz
- fél kg cukor/nyírfacukor
- 1-2 citrom/esetleg citromsav/
Elkészítése:
A virágokat többször átöblítjük és a vízzel együtt melegítjük. Nem kell forralni, csak lassan addig főzni, amíg a virágok átadják színüket a folyadéknak és teljesen kifakulnak.("Haragoszöldes" színű lesz! :D)
Ekkor leszűrjük és hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Ettől gyönyörű lilás színt kap majd.Hurrá! :D
Most már csak addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután forrón üvegekbe töltjük.
Ha forrón fejtetőre állítjuk, sokáig eláll, de felbontás után mindenképpen tartsuk hűtőben!



Én idén csak teának gyűjtöttem, mert kicsit lemaradtam a virágzásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése