2013. szeptember 22., vasárnap

Kandírozott Narancshéj vagy narancshéj befőtt

A citrusfélék héját egész évben lehet gyűjteni, megszárítva, zacskózva sokáig eltartható, gyüjtögethető.
A megszáradt héjat vízben áztatva újra fel lehet frissíteni.




A héjakat felkockázva 5-6 napra hideg vízbe kell áztatni, a vizet naponta kell cserélni.
Hűvös helyen kell tartani.

Utolsó nap puhára főzzük, leszűrjük, megszikkasztjuk, lemérjük.
Szirupot főzünk: 1 kg héjra 80 dkg cukor, 1 citrom leve megy.

A szirupban 20 percig főzzük a héjat, nem kell kivenni, hanem benne kell hagyni állni 24 órát.
Másnap újra kell főzni.

Ha leszűrjük és szikkasztjuk, akkor kandírozva kerülhet lé nélkül az üvegbe.
Ha levestől, akkor befőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése