2013. november 19., kedd

Citromos-fokhagymás elixír

Ezt a kombinált elixírt a német természetgyógyászat már nagyon régóta ismerik. 
A fokhagymát az érelmeszesedés kezelésére használják.
fokhagyma-citrom
Tudományos kutatások valóban alátámasztották, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a koleszterin szintet a vérben. Ugyanakkor ősidők óta használják a fokhagymát fertőzésekben, megfázásos, hűléses kórképekben. A fokhagymával kombinált citrom erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet, C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A citromrostok pedig növelik a máj enzimkészletét.

Hozzávalók:
  • 4 fej bio fokhagyma (kb. 40 szik)
  • 4 bio citrom héjastól
  • 2 liter víz
fokhagyma-citrom-elixir 

Elkészítés:
Vágjuk a citromokat és fokhagymát (pucolás után) apró darabokra.
Adjunk hozzá 2 liter vizet és lassan főzzük fel a keveréket.
Mihelyt elkezd főni, azonnal vegyük le a lángról és hagyjuk természetesen kihűlni.
Mikor elérte a szobahőmérsékletet szitán szűrjük át és töltsük üvegekbe.
A szűrőben maradó rostot dobjuk el.

Hűtőben tároljuk az elixírt.

Napi egy kupicás pohár elixír fogyasztása javasolt,
2 órával a fő étkezés előtt,
ezt legalább 3 hétig, majd 1 hét szünet
 és ismét 3 hét fogyasztás frissen készített elixírből.

Fogyasztás előtt rázzuk fel a keveréket.


(Forrás: http://filantropikum.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése