Ezt a kombinált elixírt a német
természetgyógyászat már nagyon régóta ismerik.
A fokhagymát az érelmeszesedés kezelésére használják.
Tudományos kutatások valóban alátámasztották, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a koleszterin szintet a vérben. Ugyanakkor ősidők óta használják a fokhagymát fertőzésekben, megfázásos, hűléses kórképekben. A fokhagymával kombinált citrom erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet, C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A citromrostok pedig növelik a máj enzimkészletét.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágjuk a citromokat és fokhagymát (pucolás után) apró darabokra.
Adjunk hozzá 2 liter vizet és lassan főzzük fel a keveréket.
Mihelyt elkezd főni, azonnal vegyük le a lángról és hagyjuk természetesen kihűlni.
Mikor elérte a szobahőmérsékletet szitán szűrjük át és töltsük üvegekbe.
A szűrőben maradó rostot dobjuk el.
Hűtőben tároljuk az elixírt.
Napi egy kupicás pohár elixír fogyasztása javasolt,
2 órával a fő étkezés előtt,
ezt legalább 3 hétig, majd 1 hét szünet
és ismét 3 hét fogyasztás frissen készített elixírből.
Fogyasztás előtt rázzuk fel a keveréket.
(Forrás: http://filantropikum.com)
A fokhagymát az érelmeszesedés kezelésére használják.
Tudományos kutatások valóban alátámasztották, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a koleszterin szintet a vérben. Ugyanakkor ősidők óta használják a fokhagymát fertőzésekben, megfázásos, hűléses kórképekben. A fokhagymával kombinált citrom erősíti az immunrendszert és lúgosítja a szervezetet, C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket. A citromrostok pedig növelik a máj enzimkészletét.
Hozzávalók:
- 4 fej bio fokhagyma (kb. 40 szik)
- 4 bio citrom héjastól
- 2 liter víz
Elkészítés:
Vágjuk a citromokat és fokhagymát (pucolás után) apró darabokra.
Adjunk hozzá 2 liter vizet és lassan főzzük fel a keveréket.
Mihelyt elkezd főni, azonnal vegyük le a lángról és hagyjuk természetesen kihűlni.
Mikor elérte a szobahőmérsékletet szitán szűrjük át és töltsük üvegekbe.
A szűrőben maradó rostot dobjuk el.
Hűtőben tároljuk az elixírt.
Napi egy kupicás pohár elixír fogyasztása javasolt,
2 órával a fő étkezés előtt,
ezt legalább 3 hétig, majd 1 hét szünet
és ismét 3 hét fogyasztás frissen készített elixírből.
Fogyasztás előtt rázzuk fel a keveréket.
(Forrás: http://filantropikum.com)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése