2013. november 20., szerda

Házi Nutella

Házi Nutella recept 15 perc alatt!

Egy igen népszerű finomság házi receptje. Íze jóval felül múlja a boltit.

Hozzávalók kb. 500g-hoz:
200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)
170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor (nem instant)
1 csipet só

Elkészítés:
1 - A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.

2 - Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.

3 - A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült

4 - Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.

5 - A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.

forrás: aprosef.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése