Helyhiány alakult ki a fagyasztóban, így idén üvegbe kerültek a zöldbabok.
A babot tojásért cseréltem :)
Receptszerűség:
Megmosás után kb. 2 cm-es darabokra vágom,sós vízben puhára
főzöm. Szűrőkanállal kiszedem, lecsurgatom a levét. Utána a babot üvegekbe
rakom. A visszamaradt levet gyengén megecetezem, ráöntöm a babra.
Én tettem már a lébe itt tartósítószert,
de lehet úgy is, hogy minden üvegnél a tetejére szórok.
Légmentesen
lezárom,
és utána 20 percig fazékban gőzölöm a forró vízben.
A
gőzölgő fazékban hagyom kihűlni.
Télen az elkészítésnél a felhígított
rántást adom hozzá.
(Forrás: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/befozesek.htm#zbabt)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése