2013. augusztus 19., hétfő

Zöldbab üvegben

Helyhiány alakult ki a fagyasztóban, így idén üvegbe kerültek a zöldbabok.
A babot tojásért cseréltem :)


Receptszerűség: 
Megmosás után kb. 2 cm-es darabokra vágom,sós vízben puhára főzöm. Szűrőkanállal kiszedem, lecsurgatom a levét. Utána a babot üvegekbe rakom. A visszamaradt levet gyengén megecetezem, ráöntöm a babra. 
Én tettem már a lébe itt tartósítószert, 
de lehet úgy is, hogy minden üvegnél a tetejére szórok.
Légmentesen lezárom, 
és utána 20 percig fazékban gőzölöm a forró vízben. 
A gőzölgő fazékban hagyom kihűlni. 
Télen az elkészítésnél a felhígított rántást adom hozzá. 

(Forrás: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/befozesek.htm#zbabt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése