2014. február 16., vasárnap

Bounty csoki

Hozzávalók:
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 ek. méz
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
A mázhoz:
  • 15-20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
  • 4-5 dkg vaj
Elkészítés:
  1. A tejszínt a vajjal összeforraljuk. Forrástól számítva lassú tűzön kb. 3 percig főzzük.
  2. Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mézet.
  3. Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat.
  5. A csokoládét a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a meztelen bonbonokat. Én mártogatás helyett kanállal csurgattam a csokoládét rájuk, mert különben szétesnek.
  6. A kész bonbonokat teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük, valamint ott is tároljuk. 

(Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/bounty-csoki.html)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése