"A
csíráztatáshoz két evőkanál csíráztatnivaló apró magot (lucerna, retek,
bíborhere stb.) tegyél egy széles-szájú literes befőttesüvegbe, öntsél
rá langyos vizet, hogy jól
ellepje és gézzel fedd le az üveget, és néhány befőttes gumival rögzítsd jól a gézt.
Kb. 8 óra áztatási idő szükséges, mondjuk estétől reggelig. Azután öntsd le az áztatóvizet a magokról a gézen keresztül és öblítsd át legalább 3-szor langyos (nem teljesen hideg!)
vízzel.
A gézen keresztül befolyatod a vizet, és azon keresztül leöntöd. Ezután helyezd el az edényszárítón, vagy tálban úgy hogy döntve legyen a szájával lefele, úgy 45 fokos szögben,
az üveg szája ne legyen takarva, hogy tudjon szellőzni, és a felesleges víz lecsöpöghessen róla. A magok eloszlanak az üveg oldalán.
Naponta legalább 3x öblítsd át a fenti módon (pl. reggel, délután és este). A pici magoknak 5 nap csíráztatás elég, és tele lesz üveg csírával.
Az első két napon, amíg a csírák ki nem bújnak jó, ha sötétben vannak, félhomályos helyen, vagy egy konyharuhával letakarhatod az üveget , de ügyelj arra, hogy a szája szabadon maradjon, szellőzhessen. Amikor a csírák kibújtak, kerülhet világos helyre, egy kicsit sütheti a nap is, hogy szép zöld legyen.
Amikor kész, leveszed a gézt és tésztaszűrőben , vagy tálban jól átmosva el tudod távolítani a pici maghéjakat.
Ha szűrőben csinálod, akkora legyen a lyuka, hogy a maghéj átmenjen rajta, ha nincs ilyen szűrő akkor egy tál vízbe téve a csírát, a maghéj, mivel könnyebb a víz felszínére feljön és könnyen leszedheted róla.
Kb. 8 óra áztatási idő szükséges, mondjuk estétől reggelig. Azután öntsd le az áztatóvizet a magokról a gézen keresztül és öblítsd át legalább 3-szor langyos (nem teljesen hideg!)
vízzel.
A gézen keresztül befolyatod a vizet, és azon keresztül leöntöd. Ezután helyezd el az edényszárítón, vagy tálban úgy hogy döntve legyen a szájával lefele, úgy 45 fokos szögben,
az üveg szája ne legyen takarva, hogy tudjon szellőzni, és a felesleges víz lecsöpöghessen róla. A magok eloszlanak az üveg oldalán.
Naponta legalább 3x öblítsd át a fenti módon (pl. reggel, délután és este). A pici magoknak 5 nap csíráztatás elég, és tele lesz üveg csírával.
Az első két napon, amíg a csírák ki nem bújnak jó, ha sötétben vannak, félhomályos helyen, vagy egy konyharuhával letakarhatod az üveget , de ügyelj arra, hogy a szája szabadon maradjon, szellőzhessen. Amikor a csírák kibújtak, kerülhet világos helyre, egy kicsit sütheti a nap is, hogy szép zöld legyen.
Amikor kész, leveszed a gézt és tésztaszűrőben , vagy tálban jól átmosva el tudod távolítani a pici maghéjakat.
Ha szűrőben csinálod, akkora legyen a lyuka, hogy a maghéj átmenjen rajta, ha nincs ilyen szűrő akkor egy tál vízbe téve a csírát, a maghéj, mivel könnyebb a víz felszínére feljön és könnyen leszedheted róla.
Az sem baj, ha marad benne héj, semmi baj nem lesz, ha megeszed, csak esztétikusabb a héjmaradék nélkül
A magokat bioboltban vedd, a retek nagyon finom, nálunk most az a sláger, segíti a hormonrendszer működését. A lucerna pedig a vérképző szervekre van jó hatással.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá. Puszi: Margó"
A magokat bioboltban vedd, a retek nagyon finom, nálunk most az a sláger, segíti a hormonrendszer működését. A lucerna pedig a vérképző szervekre van jó hatással.
Sok sikert és jó étvágyat hozzá. Puszi: Margó"
(Forrás: http://etkajoga-miskolc.honlapepito.hu/?modul=oldal&tartalom=1112446)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése