Szeretem nagyon sütve, egyszerűen, cukrosan.
De idén adtam egy esélyt, és elkészült az első sütőtök chutneym és levesem is.
Ezeket a recepteket próbáltam:
Forrás: http://dalit.blog.hu/2010/12/28/narancsos_sutotok_chutney
A már kifehéredett hagymához hozzádobom a gyömbért, a fűszereket, várok, amíg el kezdenek illatozni, majd rádobom először a sütőtököt, majd az almát. Hagyom egy kicsit kiadja a levét, majd beleöntöm a narancslevet, és szükség esetén egy kevés vizet is. A felvágott chiliket. a mazsolát és a narancshéjat is belerakom, és hagyom legalább 35 percig főzni, amíg a hozzávalók szétfőnek. A végén beleöntöm az ecetet, is forralom egy kicsit, és fakanállal egy kissé összetöröm.
Kiforralt üvegekbe öntöm még forrón, lezárom, fejre állítom az üvegeket egy időre, majd a végleges helyükre teszem.
Forrás: http://www.femina.hu/recept/sutotokkremleves_piritott_tokmaggal_recept
Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, ha túl sűrű lett, egy kis vízzel felöntheted. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszínt, és kész is a leves. A tökmagokat forró olívaolajon pirítsd meg némi só társaságában, és ezekkel fogyaszd a levest
De idén adtam egy esélyt, és elkészült az első sütőtök chutneym és levesem is.
Ezeket a recepteket próbáltam:
Forrás: http://dalit.blog.hu/2010/12/28/narancsos_sutotok_chutney
NARANCSOS SÜTŐTÖK CHUTNEY
- Egy közepes sütőtök, hámozás után kb. egy kg
- 2 db alma
- 2,5 dl narancslé, és a kinyomott narancs kifacsart húsa
- 1 marék mazsola
- 100 gr kandirozott narancshéj
- 4 cm gyömbér finomra apríva
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy tk római kömény
- egy tk koriander
- egy tk kurkuma
- egy tk fekete és sárga mustármag
- két chilipaprika
- 1 dl birsalmaecet
- 20 dkg barnacukor (izlés szerint)
- egy ek olaj
A már kifehéredett hagymához hozzádobom a gyömbért, a fűszereket, várok, amíg el kezdenek illatozni, majd rádobom először a sütőtököt, majd az almát. Hagyom egy kicsit kiadja a levét, majd beleöntöm a narancslevet, és szükség esetén egy kevés vizet is. A felvágott chiliket. a mazsolát és a narancshéjat is belerakom, és hagyom legalább 35 percig főzni, amíg a hozzávalók szétfőnek. A végén beleöntöm az ecetet, is forralom egy kicsit, és fakanállal egy kissé összetöröm.
Kiforralt üvegekbe öntöm még forrón, lezárom, fejre állítom az üvegeket egy időre, majd a végleges helyükre teszem.
Forrás: http://www.femina.hu/recept/sutotokkremleves_piritott_tokmaggal_recept
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 60 dkg sütőtök
- 5 dkg vaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 dl tejszín
- 1 liter húsleves-alaplé
- 1-2 evőkanálnyi olívaolaj
- ízlés szerint só
Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, ha túl sűrű lett, egy kis vízzel felöntheted. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszínt, és kész is a leves. A tökmagokat forró olívaolajon pirítsd meg némi só társaságában, és ezekkel fogyaszd a levest
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése