2014. január 21., kedd

Száraz sampon házilag

"Ha túlságosan sokszor mosunk hajat vagy gyakori zsírosodással küzdünk, nem árt néha száraz sampont használni. Ennek többek közt még az is az előnye, hogy nem bolti, hanem saját otthon készített természetes samponunkkal tisztíthatjuk-ápolhatjuk hajunk.
haj-szodabikarbona
Nem szükséges mindig száraz sampont használnunk, de hogyha túl gyakran mosunk hajat, akkor egy héten legalább egyszer-kétszer alkalmazhatjuk. A száraz sampont két perc alatt könnyedén elkészíthetjük otthon, körülbelül 2 perc a ráfordítási idő, és alkalmazása öt percbe telik. Néha adódik olyan egészségügyi eset is, például fülgyulladás, amikor óvakodnunk kell a víztől: ilyenkor is jól fog, ha tudjuk, hogyan kell száraz sampont készíteni.
Hozzávalók: szódabikarbóna, kukoricaliszt, sötét hajhoz adagolhatunk egy fél teáskanál kakaóport is
elotte_utana
Elkészítés: Fele-fele arányban keverjünk el szódabikarbónát és kukoricalisztet. Egy közepes hosszúságú és nem olyan nagyon dús hajra egy evőkanál liszt és egy evőkanál szódabikarbóna szükséges. Az adag a haj hosszúságától függően változik. Nem szükséges egyszerre túl sokat készíteni, hiszen kevés időt vesz fel az előállítás, így mindig frisset keverhetünk, amikor szükségünk van rá. Tegyük bele a keveréket egy régi fűszeres dobozba, vagy akár egy kiüresedett gyógyszeresbe. Ez utóbbi tetejére lyukakat kell szúrnunk. Majd ebből szórjuk rá a hajra. A hajtövekre csak akkor szórjuk és dörzsöljük rá, ha lesz elég időnk arra, hogy le tudjuk mosni. HA nem akkor csak a hajvégekre szórjuk, hagyjuk rajta tíz percet hatni, majd fésüljük ki alaposan a hajból. A szóda alaposan leszedi a zsírt."

Forrás: sporolok.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése