2014. január 10., péntek

Főzhető gyurma




Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 2 evőkanál só,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 kávéskanál citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg),
- 3 dl víz

Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet. Mi ilyenkor szoktuk megszínezni. Mikor mivel, ami éppen akad. Húsvét után megmaradt tojásfestékkel, máskor temperával vagy sima ételfestékkel. Ezután beletesszük az összes hozzávalót, és folytonos kavargatás főzzük (kb. 15 perc). 

Eleinte ragacsos és darabos, de nem kell megijedni, a végére szépen összeáll az egész. A végén már elég nehéz keverni, innen is lehet tudni, hogy már jó. 
Ha kihűlt, jól átgyúrjuk és indulhat a móka. 
Fóliába csomagolva, vagy légmentes dobozba zárva hűtőben sokáig eláll.

(Forrás: Színes ötletek blog)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése