G A B O N A K O L B Á S Z
Hozzávalók:
• barnarizs
• bio búza
• köles
• zabpehely
• hidegen sajtolt olaj
• pirospaprika
• fokhagyma
• bors
• só
Elkészítés:
A gabonákból egyenlő mennyiségeket veszünk. A rizst és a búzát éjszakára beáztatjuk.
Másnap a kölest és a zabpelyhet szárazon megpirítjuk. Mindegyik gabonát puhára főzzük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntve. Ezzel elkészült a kolbász alapanyaga, vagyis a „hús”.
Megfelelő méretű edényben összedolgozzuk a „húst” a többi hozzávalóval (olaj, pirospaprika, fokhagyma, bors, só), amiket ízlés szerint adagolunk, hogy jól gyúrható masszát kapjunk.
Ha akarjuk, tölthetjük bélbe, műbélbe, de kenyérre kenve is nagyon finom.
A kedvenc FB-csoportban posztolta valaki, nevét sajnos nem mentettem le.
Utólagos elnézést érte!
Hozzávalók:
• barnarizs
• bio búza
• köles
• zabpehely
• hidegen sajtolt olaj
• pirospaprika
• fokhagyma
• bors
• só
Elkészítés:
A gabonákból egyenlő mennyiségeket veszünk. A rizst és a búzát éjszakára beáztatjuk.
Másnap a kölest és a zabpelyhet szárazon megpirítjuk. Mindegyik gabonát puhára főzzük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntve. Ezzel elkészült a kolbász alapanyaga, vagyis a „hús”.
Megfelelő méretű edényben összedolgozzuk a „húst” a többi hozzávalóval (olaj, pirospaprika, fokhagyma, bors, só), amiket ízlés szerint adagolunk, hogy jól gyúrható masszát kapjunk.
Ha akarjuk, tölthetjük bélbe, műbélbe, de kenyérre kenve is nagyon finom.
A kedvenc FB-csoportban posztolta valaki, nevét sajnos nem mentettem le.
Utólagos elnézést érte!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése