2014. január 22., szerda

Erdélyi nosztalgia receptek, szívemnek kedvesen



ERDÉLYI CSORBA ANIKÓ MÓDRA :)Karajcsontot /ez a nem szabályos, mert eredetileg húskockát kellene/ rakok fel főni, s bele egész bors, só. S ici-picire kockázva: répa /murok /, petrezselyem, karalábé, zeller, akár zsenge bab, petrezselyem zöld, folyamatosan dobálom bele, s mikor úgy érzed, hogy félig megfőtt, mehet 2-3 evőkanál rizs, kicsit később 1 krumpli /pityóka/, kicsire kockázva. Tejfeles eresztéket teszek rá, s van, amikor paradicsomlét egy kicsit, van, amikor káposztalét, s tárkony apróra vágva, s tárkonyecet, vagy a káposztalé.

HÁZI CSOKI - CSÍKMENASÁG: Hozzávalók: fél kiló cukor, másfél deci víz, 5 dkg kakaó, 12,5 dkg vaj vagy margarin,negyed kiló tejpor. Készítés: cukor, víz, kakaó, jól összefőzni, de ne égjen le! vajat, margarint belekutyulni, és kész. Lapos jénaiba tettem, kihűl, felkockázzuk, megesszük!



Köszönöm Anikó!! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése